Източник и снимка Клуб ZМоже ли варненец да стане кмет на

...
Източник и снимка Клуб ZМоже ли варненец да стане кмет на
Коментари Харесай

Варненски архитект е кандидат кмет на София

Източник и снимка Клуб Z

Може ли варненец да стане кмет на София?

Защо не? След като софиянецът Иван Портних е кмет на Варна. 

Роденият във Варна арх. Борислав Игнатов е името, което се чака “Демократична България ” да разгласи като претендент за кмет на София на 15 август, научи Клуб Z .

Днес се е провел председателски съвет на обединението. Решенията от него няма да бъдат оповестени преди датата. 

Вероятно в акцията на демократичната общественост ще се включи и някогашният към този момент арбитър Методи Лалов.

Очакването е той да е в листата за общински съветници на обединението Един от разновидностите е той да е отпред. Самият Лалов разгласи преди няколко дни разгласи пред бТВ, че не би изключил вид и да е претендент за кмет, откакто напусна правосъдната система. Според източници от " Демократична България " магистратът е другият вид за акцията на обединението.

Оставката на арбитър Лалов от правосъдната система би трябвало да бъде гласувана на първото съвещание на съдийската колегия на Висш съдебен съвет през септември. От 2012 година до декември 2016 година той е ръководител на Софийския областен съд, само че подава оставка от поста поради противоречие с политиката на Висш съдебен съвет. 

Кой е Борислав Игнатов?

Архитект Борислав Игнатов е ръководител на Камарата на архитектите в България. Той е проектант с дълготраен интернационален опит в градоустройството. Роден е през 1972 година След като приключва образованието си в София работи и в Бостън, Съединени американски щати - в архитектурно бюро William Rawn Architects. През 2001 г- се мести в Ню Йорк и работи за Perkins+Will Architects. През 2006 г.  завършва Advanced Architectural Design в Колумбийския университет на Ню Йорк и е поканен да преподава там в катедрите Концептуална архитектура и Опазване на историческото завещание, гласи биографията му.

През 2007 г. основава свое архитектурно ателие Bignatov Studio New York. През 2009 година последователно се завръща в България и работи по забавни планове в страната и чужбина. Носител е на голям брой професионални награди.

Наскоро Игнатов стана прочут и с предлагането си да се затвори в предпазен саркофаг и покрие с неестествен рид Паметника на руската войска.

Повече за работата на арх. Игнатов можете да видите в уеб страницата му bignatov.com.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР